Skyview Wellness Medical Center, Flushing, New York
Environmental Graphics, Branded Environment, Wayfinding

Located in a predominantly Chinese-speaking Flushing, in a large shopping mall, is a 50,000 SF space, subdivided into 36 medical condos, common areas, toilets and a food court style cafe.

The client asked us to devise a series of graphic solutions that will help visitors easily navigate their way around and give the space that necessary upscale look to compensate for the doldrums of generic shopping mall style and quality of construction.

Our design elements help project the image of an upscale professional environment with the comfort of a holistic spa. Feng Shui principles of balanced energy flow are a strong component. A running water wall greets visitors at main entrance. A supersized brandmark behind running water announces the destination. Series of LED screens project views of tranquil nature throughout common areas, bringing the outdoors in.

Geometry and colors of the brandmark are incorporated in the bilingual graphic system, providing a strong and harmonious identity throughout the space.

Photography: Reven TC Wurman